16
05 2015
912

Venituri de milioane în urma eliberării plăcuțelor noi de înmatriculare

La 1 aprilie, au fost puse în circulație noile plăcuțe de înmatriculare pentru mașinile din Republica Moldova. Timp de o lună, au fost eliberate peste 11 mii de plăcuțe noi de înmatriculare, iar suma încasată este de câteva milioane de lei.

Potrivit întreprinderii de stat ”Registru”, pe parcursul lunii aprilie, au fost comandate şi eliberate 10.580 de seturi de numere de înmatriculare pentru autoturisme. Acestea sunt plăcuțele de model standard, care costă 480 de lei. În rezultat, în urma eliberării a celor peste 10 mii de plăcuțe a fost încasată suma de 5,078 milioane de lei.

De asemenea, în perioada de referință, au fost eliberate 290 de plăcuțe noi de înmatriculare pentru motociclete şi 325 pentru remorci. Potrivit informațiilor, acestea costă 270 de lei, iar în rezultat reiese o sumă de 166,050 de lei.

La fel, pe parcursul lunii aprilie, au fost comandate 95 seturi de numere de înmatriculare personalizate. Reprezentanții de la Registru, însă, nu ne-au putut spune ce sumă a fost încasată în urma eliberării acestora. Menționăm că prețul pentru plăcuțele personalizate se încep de la 3360 de lei și ajung până la 18720 de lei.

Referitor la licitațiile prin intermediul cărora vor fi eliberate plăcuțele de înmatriculare personalizate, am fost informați că acestea, deocamdată, nu au loc.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.