Documente și comentarii
Programele de formare profesională vor fi coordonate cu ministerele de resort
Formarea profesională continuă a adulţilor se va organiza în mod distinct pe niveluri de formare şi specialităţi, ţinându-se cont de nevoile angajatorilor, de competenţele generale ale adulţilor, de cerinţele înaintate pentru funcţiile pe care aceştia le exercită şi de posibilităţile lor de promovare sau de încadrare în câmpul muncii. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune spre consultare un proiect de hotărâre de Guvern, solicitând modificarea și completarea Regulamentului cu privire la formarea continuă a adulților în contextul promovării învățării pe tot parcursul vieții prin formarea competențelor profesionale a adulților în vederea încadrării pe piaţa muncii sau pentru a putea accede la studii de diferite nivele atât în țară cât și peste hotare. Totodată, pentru simplificarea și debirocratizarea procedurii de evaluare în vederea autorizării de funcționare provizorie sau acreditării, se propune excluderea prevederii conform căreia Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării coordonează programele de formare profesională continuă. Astfel, furnizorii de educație vor elabora, aproba și coordona cu alte ministere de resort programele de formare profesională potrivit metodologiei de elaborare a programelor. Decizia cu privire la autorizarea de funcționare provizorie, de acreditare, neacreditare sau de retragerea dreptului de organizare a unui program de formare profesională continuă se va emite în continuare de către Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării în baza rezultatelor evaluării efectuate de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educaţie şi Cercetare. Proiectul mai prevede că formarea profesională continuă a adulţilor, în funcţie de complexitate, se va realiza prin cursuri tematice şi programe de perfecționare/ specializare, perfecționare de scurtă durată, perfecționare multidisciplinară, de calificare suplimentară corespunzătoare aceluiaşi domeniu general de studii, formare profesională sau corespunzătoare unui alt domeniu general de studii, formare profesională (de la 1800 ore până la 2700 de ore). Implementarea prevederilor nu va necesita cheltuieli financiare din bugetul de stat.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
2235 vizualizări
Data publicării:
05 Septembrie /2018 15:00
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
buget de stat | formare profesionala | ministere | consultari publice
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.