Diverse

Cărți pe care trebuie să le citească antreprenorii în 2016

Lia Pogolșa, directorul companiei iMarketing, este persoana pasionată de tot ceea ce înseamnă marketing. În recenta vacanță pe care a avut-o a ales să citească tot cărți din acest domeniu. Bani.md a rugat-o să ofere antreprenorilor o recomandare: o listă de cărți pe care aceștia să le citească în 2016. Ce ne-a spus ea, aflați în continuare: 1. 67 PRINCIPII PENTRU SUCCES - JACK CANFIELD Încă de la publicarea sa, cu zece ani în urmă, acest ghid practic şi inspirator a devenit un clasic al literaturii motivaţionale. Răspândit în 108 ţări şi tradus în 30 de limbi, a ajutat mii şi mii de oameni, din toate categoriile sociale şi profesionale să obţină succesul. 2. CEI CARE SCHIMBĂ JOCUL - MONA DÎRȚU, ANDREEA ROȘCA Poveștile din această carte sunt despre câțiva oameni care, la un moment dat al vieții lor, au pornit pe propriul drum. Unii au știut exact ce vor, în vreme ce alții s-au văzut zvârliți de vreo furtună pe-un țărm oarecare și, în lipsă de opțiuni rezonabile, au hotărât să-și construiască până una-alta un adăpost. Niciunul dintre cei despre care veți citi nu a avut, la început de poveste, cine-știe-ce capital de pornire. 3. MITUL ÎNTREPRINZĂTORULUI – MICHAEL GERBER În această carte de mare succes, Michael Gerber risipește miturile care înconjoara pornirea unei afaceri proprii și ne arata cum ipotezele obișnuite pot sta în calea bunei administrări a unei afaceri. 4. EXCELENȚA ÎN AFACERI – JIM COLLINS În mai multe prezentări ale acestei opere se scrie că avem în față una dintre acele cărți pe care managerii și liderii corporațiilor le citesc si răscitesc mereu, în ciuda trecerii timpului. 5. PIERDEREA VIRGINITĂȚII – RICHARD BRANSON Richard Branson şi-a scris propriile reguli ale succesului, creând un grup de companii care a împânzit toată lumea, dar fără sediu central, fără ierarhie de management şi cu birocraţie minimă. Multe dintre afacerile lui – linii aeriene, retail, Virgin Coke, au apărut în domenii în care concurenţa era destul de mare. A dat de câte o mină de aur pe pieţe unde consumatorii erau nemulţumiţi, unde confuzia era atotstăpânitoare, iar firmele concurente stagnau. 6. SĂPTĂMÂNA DE LUCRU ÎN 4 ORE – TIM FERRISS Uimitoare și nemaipomenită. De la mini-retrageri până la a-ți organiza viața în outsourcing, găsesti totul în ea. Fie că ești sclav al salariului, fie că ești un norocos președinte de corporație, cartea asta îți va schimba viața!, scria despre această operă Phil Town, autorul bestsellerului Nr.1 pe lista New York Times - REGULA Nr. 1

via | www.bani.md

3644 vizualizări

Data publicării:

18 Iulie /2016 11:52

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

carte | antreprenori | marketing | literatura | afaceri | business

1 comentarii

icon

Ion Iacob

12 Septembrie /2016 19:23

Multumesc Lucia pentru recomendari, am citit cartile astea in Spaniola si mi-au ajutat mult inspirinduma si dindu-mi raspunsuri ce un nou Antreprenor are.

Vreau sa aduag la lista ta cartea: Tată Bogat, Tată Sărac. Educaţia Financiară în Familie scrisa de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter.
Acesta carte mia dat sfaturile care tatal meu nu mi-a dat deoarice nu a fost alaturi, si cred ca o sa va placa.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon