10
09 2016
791

Cum te îmbraci la interviul de angajare: accesorii și detalii care te pot ajuta să faci impresie bună

La un interviu de angajare este foarte important să știi să argumentezi ce îți dorești și să spui care sunt planurile tale de viitor, extrem de importantă este însă și ținuta potrivită, care vorbește despre tine mai mult decât ai crede.

Tocmai de aceea, trebuie să acorzi extrem de multă importanță hainelor și accesoriilor pe care le porți.

Pentru că, de obicei, la interviuri se poartă ţinute sobre, accesoriile îţi pot pune în valoare personalitatea. Vezi câteva trucuri care te vor ajuta să faci impresie bună, propuse de Cariereonline.ro.

Bijuteriile

Bijuteriile, cercei, un colier, o brăţară sau butonii de cămaşă pentru bărbaţi, spun multe despre personalitatea ta. Trebuie să fie elegante, dar să nu cazi în exces. Bijuteriile nu trebuie să sară în ochi, este permisă doar o tuşă de fantezie. Dacă recrutorul va remarca acest detaliu, îi poate atrage atenţia şi îl poate impresiona în mod plăcut.

Eşarfa

Dacă porţi o eşarfă la interviul de angajare, ai grijă să nu fie stridentă şi să fie aranjată îngrijit. Bărbaţii pot purta la sacou o batistă din mătase, cu condiţia să nu depăşească cu mai mult de un centimetru buzunarul sacoului.

Geanta

Geanta poate fi un bun aliat pentru afişarea personalităţii. Lasă loc pentru mai multă fantezie, mai ales în ceea ce priveşte culoarea. Singurul lucru nepermis este să mergi la interviu cu o geantă de ocazie sau sclipitoare.

Pantofii

Pantofii sunt un accesoriu important. Ca să dai o impresie de dinamism, alege o perche de pantofi cu formă alungită. Dacă vrei să creezi impresia de deschidere, de accesibilitate, poţi alege pantofi cu vârful rotunjit. Cel mai important însă este să te simţi în largul tău. Pantofii care te bat sau îţi fac răni îţi vor crea un disconfort atât de mare, încât nu te vei mai putea concentra la interviu. Dacă nu poţi să porţi decât pantofi cu talpă plată și vârf rontund, încearcă să atragi atenţia asupra unui alt accesoriu.

Sacoul

Un sacou dă imediat impresia unei ţinute profesionale. Este important ca, măcar atunci când ajungi la interviu, să ai ţinută serioasă. Dacă nu te simţi bine şi ţi se pare că eşti încorsetat, poţi cere, după câteva minute, permisiunea să renunţi la haină.

Culorile

Regulile de asortare a hainelor îţi permit să porţi trei culori. Poţi alege două culori clasice (alb, negru, gri, bleumarin), apelând la accesorii pentru o pată de culoare. Iar culorile le poţi alege în funcţie de mesajul pe care vrei să îl transmiţi, conştient sau nu.

Albastru: comunicare, încredere, accesibilitate.

Roşu: energie, pasiune, entuziasm, exaltare.

Galben: energie solară, creativitate.

Verde: natură, autenticitate, stare de bine.

Maron: natură, tradiţionalism.

Dacă trebuie să alegi o culoare pe care o vei purta la un accesoriu pe care îl vei purta în zona feţei (cercei, eşarfă), gândeşte-te totuşi şi la ceva care să se potrivească cu tenul tău, culoarea ochilor şi părul.

Imprimeul

Dacă vrei să le alegi haine sau accesorii imprimate, evită desenele animate sau mingile de fotbal de pe cravată. Liniile drepte, pătrăţelele sau romburile dau impresia de dinamist. Formele rotunde, punctele sau arabescurile trimit la ideea de sociabilitate, deschidere. Un bărbat care vrea să arate cât de dinamic este, poate alege, de exemplu, o cravată roşii cu romburi. Aceleaşi llucruri se aplică şi pentru doamne.

Materialul

Ţesăturile uşoare îţi permit să te simţi în largul tău la interviul de angajare, în timp ce materialele grele dau impresia de rigiditate. Trebuie să te joci cu materialele în funcţie de jobul pentru care aplici. Un sacou purtat cu o cămaşă fluidă, din mătase poate cădea mai bine decât cu o cămaşă din bumbac. În niciun caz nu purta haine ieftine, din materiale proaste, la interviul de angajare. Asta se vede imediat şi nu dă deloc bine.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.