25
03 2015
698

Banii de la „Gazprom” sînt insuficienți

Plata achitată de „Gazprom” Companiei „MoldovaTransGaz”, care asigură tranzitarea gazelor ruse prin teritoriul Moldovei spre Balcani, este suficientă doar pentru menținerea stării funcționale a gazoductului magistral, iar pentru asigurarea furnizării și distribuirii gazelor prin Moldova nu sînt bani destui, a comunicat directorul „MoldovaTransGaz”, Alexandru Dobjanschi, marți, 24 martie.

Luînd cuvîntul în cadrul dezbaterilor publice pe marginea majorării tarifelor la gaze, susținute la ANRE, Alexandru Dobjanschi a menționat că banii achitați de Compania rusă „Gazprom” pentru tranzitarea combustibilului sînt insuficienți. Aceste mijloace ajung doar pentru deservirea conductei magistrale de tranzitare. Iar pentru menținerea în stare funcțională a întregului complex de transport gaze al Moldovei bani nu rămîn.

Lungimea segmentului de gazoduct care asigură tranzitarea constituie 250 km, iar pînă la consumatorii republicii gazele ajung printr-o conductă a cărei lungime totală depășește 1200 km, a relatat Alexandru Dobjanschi.

Totodată, specialiștii și experții din ramură, prezenți la dezbaterile publice în cadrul ANRE, au fost de acord că deocamdată nu trebuie ridicată problema majorării tarifelor de tranzitare în fața singurului furnizor de combustibil în Moldova.

Unica soluție este majorarea tarifelor pentru consumatorii naționali, consideră specialiștii din industria de gaze a Moldovei.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.