30
03 2016
619

Dorin Chirtoacă, despre posibilitatea de a fi demontate gheretele din capitală

Chișinăul nu poate fi lipsit peste noapte de cele aproximativ 5 mii de gherete. Potrivit primarului capitalei Dorin Chirtoacă, în cele 5 mii de puncte de comerț ambulant lucrează aproximativ 15 mii de oameni, iar lichidarea acestora ar însemna și lipsirea de muncă a acestora.

Declarațiile au fost făcute de către oficial în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, difuzată ieri la TVR.

Sunt circa 5 mii de gherete. Acolo muncesc în jur de 10 — 15 mii de oameni, ei nu lucrează de bună voie acolo. În ultimii 10 ani nu facem decât să-i strămutăm de la o stradă la alta. Sunt unii care au rețele. Ei toți înțeleg că această activitate va trece în secundar, dar peste noapte nu-i putem lipsi de muncă, afirmă primarul, potrivit Realitatea.md.

Totodată, acesta afirmă că în prezent are un „teanc” de dosare care urmează a fi rezolvate.

Totuși, potrivit primarului, problema ar putea fi rezolvată definitiv odată cu creșterea economiei.

Potrivit autorităților, la Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân sunt 40 de gherete. În sectorul Centru sunt 230 de gherete și 30 de tonete, la Botanica sunt 770 de gherete, dintre care 113 la piețe, iar la Buiucani numărul se limitează la zeci de puncte comerciale, toate concentrate în zona piețelor.

În prezent se lucrează asupra unui regulament unic ce va definitiva conceptul de comerț ambulant. Fiecare pretură în parte va stabili ce fel de unități și unde să fie amplasate.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.