18
06 2015
978

Reprezentanții BNM despre situația pe piața valutară

Asupra evoluții pieței valutare în ultimele zile influențează demisia Guvernului, discuțiile pe marginea situației din sectorul bancar, suspendarea vizitei misiunii FMI și alte discuții pe care le poartă autoritățile moldovenești cu partenerii de dezvoltare, anunță prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag.

Noi la Banca Națională suntem în așteptarea unui nou Guvern care va da posibilitatea invitării misiunii FMI, acest lucru ne va da posibilitatea să avem discuții în ceea ce privește programul macro-economic, despre sistemul bancar și despre buget, a menționat Moloșag.

Totuși prim-viceguvernatorul BNM susține că nu vede motive pentru fluctuații excesive pe piața valutară din țară.

Oferta netă de valută de la persoane fizice, adică remitențele, este mai mică decât anul trecut dar este în creștere de la lună, la lună. Limita de jos a fost în luna ianuarie, iar din luna martie a început să crească. Începând din luna martie am intrat pe palier pozitiv în ceea ce ține de oferta de valută din aprtea persoanelor fizice însă cererea din partea persoanelor juridice nu acoperă oferta, a mai adăugat Marin Moloșag.

Potrivit oficialului BNM în acest an s-a diminuat și comerțul, astfel operațiunile de import-export de mărfuri și servicii s-a diminuat în acest an cu 40% față de 2014.

via | unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.