09
11 2015
800

Tarifele pentru apă ar putea crește

După ce astăzi au intrat în vigoare tarifele aprobate de ANRE în luna iulie pentru curentul electric și gazele naturale, ne-am putea aștepta la noi scumpiri. Următoarele majorări ar putea viza tarifele la apă pentru locuitorii capitalei.

Directorul tehnic al Apă — Canal Chișinău, Vitalie Midari, a anunțat în cadrul ședinței operative a primăriei că distribuitorul de apă a transferat ANRE costurile de producere suportate de întreprindere, urmând să fie luată ulterior o decizie privind majorarea tarifelor.

Energia electrică are o pondere de 20% cât privește alimentarea cu apă. Am transferat ANRE costurile de producere, după care se vor expune asupra necesității majorării tarifului. Nu noi o să stabilim cu cât majorăm aceste tarife, există ANRE care va calcula costurile întreprinderii noastre și va stabili acest lucru, a subliniat Midari.

Potrivit directorului tehnic al Apă — Canal, în condițiile în care de astăzi intră în vigoare noile tarife la lumină și gaz, întreprinderea municipală ar urma să suporte costuri suplimentare de 14 milioane de lei anual.

Au trecut 6 ani de când nu a fost modificat tariful la apă, energia electrică de câte ori s-a scumpit? Factorul de bază care indică necesară majorarea tarifului la apă este inflația, a menționat Vitalie Midari.

Midari a mai precizat că un metru cub de apă rece ar putea ajunge să coste până la 14 lei. În prezent, tariful pentru apa rece este 9,19 lei.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.