08
10 2013
1213

IFPS îşi propune elaborarea şi implementarea declaraţiei pe venit precompletată

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a convocat o şedinţă de lucru privitor la necesitatea elaborării unui mecanism a declarațiilor precompletate a persoanelor fizice și elaborarea unui concept bine structurat vizavi de potențiala implementare a acestuia.

În cadrul şedinţei, Şeful IFPS a menţionat importanţa redefinirii relaţiei între cetăţean şi administraţia publică, respectiv între contribuabili şi administraţia fiscală, în sensul facilitării accesului acestora la serviciile şi informaţiile publice, prin intermediul tehnologiei informaţiei.

Pornind de la actuala procedură de depunere a declaraţiei de venit, anevoioasă pentru anumite categorii de cetăţeni, Ion Prisăcaru a punctat necesitatea ca organul fiscal să completeze şi să expedieze contribuabilului declaraţia veniturilor acumulate, aşa-numita declaraţie precompletată, care ar facilita participarea contribuabilului la acest exerciţiu. Întru implementarea acestui mecanism s-a propus elaborarea unui program, cu acţiuni şi termene concrete.

În acelaşi context, Şeful IFPS a mai relevat că, pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor contribuabililor, este necesar să fie depuse eforturi în sensul în care calitatea serviciilor publice on-line să deţină o poziţie centrală în iniţiativele privind dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de guvernare electronică şi managementul performanţelor în administraţia publică. Trecerea de la serviciul off-line la cel on-line, acesta devenind disponibil pe Internet, reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a serviciului pentru mulţi utilizatori. Informaţiile şi tranzacţiile vor fi astfel disponibile 24 ore pe zi, 365 zile pe an, a mai specificat Ion Prisăcaru.

via www.fisc.md

3 imagini

  • şedinţă de lucru
Image 1 of 3
  • şedinţă de lucru
Image 2 of 3
  • şedinţă de lucru
Image 3 of 3

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.