01
12
2015

989

IFS Cahul aplică sechestru rău-platnicilor
Angajații Inspectoratului Fiscal de Stat pe raionul Cahul, în scopul popularizării legislaţiei fiscale au organizat, în perioada 09 – 27 noiembrie 2015, trei seminare cu agenţii economici din sectorul administrat, inclusiv un seminar cu contribuabilii nou-înregistrați.
În cadrul acestor seminare au fost prezentate modificările la legislația fiscală și ale altor acte normative, precum Indicația IFPS nr.76, din 03.11.2015, ”Cu privire la formularele tipizate de de documente primare cu regim special” și Indicația IFPS nr.70, din 19.10.2015, ”Privind posibilitatea contribuabililor de a depune dări de seamă fiscale la orice organ fiscal”, Calendarul fiscal al contribuabilului pentru luna noiembrie 2015, aspecte fiscale, juridice şi din legislaţia muncii ce reglementează activitatea de întreprinzător, totodată fiind promovate SIA ”Diseminare mesaje” şi “e-Factura”.
Cu scopul reducerii obligației fiscale, admisă de către contribuabilii restanțieri din sectorul administrat, colaboratorii Secției urmărirea plăților, în baza Hotărârii cu privire la executare silită a obligației fiscale, au aplicat sechestru la doi agenţi economici în mărime de 81,02 mii lei. Din casieria a 25 de contribuabili restanțieri au fost ridicate mijloace băneşti în numerar, în mărime de 56,10 mii lei, iar de pe conturile bancare ale 143 de contribuabili restanţieri au fost încasate mijloace băneşti în sumă de 1340,74 mii lei. Conform art.205 din Codul Fiscal, de la un debitor au fost încasate mijloace băneşti, în sumă de 50,37 mii lei, și s-a pus sechestru, în baza art.202 din Codul Fiscal, în suma de 1031,54 mii lei, la 9 agenţi economici şi gospodării ţărăneşti.
În perioada de raportare, angajații Direcţiei control fiscal au efectuat verificări operative, în cadrul cărora au fost analizate mai multe aspecte, cum ar fi:
- deținerea și modalitatea de utilizare a mașinilor de casă și control;
- deținerea documentelor de proveniență la marfa comercializată;
- alte prevederi ale legislației.
- 40000 lei - pentru încălcarea cerinţelor art. 8 p.2) lit.c) CF, ce se referă la efectuarea încasărilor băneşti în numerar fără utilizarea MCC existente şi neasigurarea bilanţului numerarului în MCC, care constă în formarea excedentului de numerar nejustificat documentar;
- 7000 lei - pentru efectuarea încasărilor băneşti în numerar în lipsa MCC;
- 40000 lei - pentru neprezentarea la prima cerere a documentelor de provenienţă a mărfurilor supuse comercializării.
via | www.fisc.md
-
Domeniu:
-
Instituție: