14
03 2016
798

Instruirea contribuabililor – obiectiv prioritar al DAF Râșcani

În scopul popularizării legislației fiscale și instruirii contribuabililor, DAF Râșcani de comun cu reprezentanți ai primăriilor comunelor Ciorescu, Cricova, Stăuceni și Grătiești a organizat, în perioada 01.03.2016 – 10.03.2016, o serie de seminare cu tematica ,,25 martie – termenul limită de prezentare a Declarației și achitare a impozitului pe venit”.

În cadrul seminarelor, la care au fost prezenți contribuabilii persoane fizice, au fost abordate subiecte ce țin de corectitudinea aprecierii venitului impozabil, calculării impozitului pe venit, particularitățile completării Declarației (CET 08), precum și modalitățile prezentării acesteia la organul fiscal.

În cadrul seminarelor au fost purtate discuții și cu perceptorii fiscali referitor la corectitudinea administrării impozitului pe bunurile imobiliare, aplicarea corectă a scutirilor fiscale, precum și întocmirea și prezentarea în termen a avizelor de plată la impozitul pe bunurile imobiliare.
De asemenea, persoanele prezente la seminar au fost informate vis-a-vis de Planul comun de activitate a IFS mun. Chișinău cu Primăria mun. Chișinău și primăriile localităților subordonate mun. Chișinău pentru anul 2016, accentul fiind pus pe acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe parcursul anului și termenele de realizare a acestora.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.