16
09 2016
572

O nouă dinamică pozitivă în relațiile de cooperare cu Agenția Fiscală Suedeză

În perioada 7-9 septembrie, conducerea de vârf a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și a Ministerului Finanțelor, a realizat o vizită de studiu la Agenția Fiscală Suedeză. Scopul vizitei fiind posibilitatea extinderii colaborării și perfectării unui nou proiect de cooperare.

În vizitei, a avut loc o întrevedere cu Șeful Agenției Fiscale Suedeze – Ingemar Hansson, care a evidențiat rezultate vizibile ale unei bune cooperări atât pe dimensiunea reformării instituţiei, cât şi în sensul relaționării eficiente cu contribuabilii. Totodată, domnia sa, și-a exprimat deschiderea față de continuarea colaborării în domenii noi, care urmează a fi identificate.

Serghei Pușcuța a exprimat gratitudine colegilor suedezi pentru fructuoasa colaborare pe perioada celor 3 ani de derulare a proiectului, exprimându-și convingerea că și viitorul proiect va oferi o dinamică pozitivă proceselor de reformare și modernizare a SFS.

Pe parcursul vizitei au fost organizate întrevederi cu conducerea departamentelor din cadrul Agenției Fiscale Suedeze, ale căror rezultate vor sta la baza definitivării componentelor noului proiect de cooperare.

Agenția Fiscală Suedeză a contribuit substanțial la realizarea agendei de reforme a Serviciului Fiscal de Stat, colaborarea fiind bazată pe transfer de practici și experiențe novatoare, fiind derulat cu succes în cadrul unui Acord de cooperare interinstituțională a SFS cu AFS pentru anii 2013-2016, finanțat de Agenţia suedeză pentru cooperare internațională şi dezvoltare.

via | www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.