Panorama

HP a anunţat creşterea veniturilor pentru prima dată în ultimii trei ani

Hewlett-Packard (HP) a raportat pentru prima dată în ultimele douăsprezece trimestre fiscale o creştere a veniturilor, în perioada mai-iulie a acestui an, în special datorită majorării venitului net obţinut din vânzarea calculatoarelor personale, informează Bloomberg. Venitul din vânzările de calculatoare personale a urcat cu 12% în cel de-al treilea trimestru fiscal faţă de anul trecut, ajungând la 8,65 de miliarde de dolari. Vânzările de desktopuri au înregistart un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18% în cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an în comparaţie cu perioada similară din 2013.
Credem că putem continua să câştigăm pe piaţa calculatoarelor, pentru că avem o linie de produse foarte bună, a explicat CEO-ul HP, Meg Whitman.
În ciuda acestor creşteri, venitul net la nivelul companiei a urcat doar cu 1,3% în cel de-al treilea trimestru fiscal, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 27,6 miliarde de dolari, întrucât alte divizii ale companiei au înregistrat venituri mai mici sau similare celor din trimestrul precedent. Din 2011, de când a preluat conducerea HP, Whitman a reuşit să readucă pe profit compania şi să îi stabilizeze situaţia financiară. Ea şi-a bazat planul de restructurare pe reducerea costurilor şi pe introducerea pe piaţă a unor noi produse, cum ar fi imprimantele 3D. În această perioadă, aproximativ 50.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi.

via www.mediafax.ro

1138 vizualizări

Data publicării:

21 August /2014 16:06

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

hp | venituri | vînzare

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon