01
08 2014
711

Jean-Claude Juncker vrea un „ţar“ al serviciilor financiare din UE

Jean-Claude Juncker (foto), recent-numitul preşedinte al Comisiei Europene, ar putea crea un nou post de comisar, care să se ocupe exclusiv de serviciile financiare, scrie The Financial Times. În prezent serviciile financiare sunt în subordinea comisarului pentru piaţa internă Michel Barnier. Planurile de a pune în mâinile unui singur comisar un portofoliu unic al serviciilor financiare vin într-o perioadă critică pentru sector, în care Comisia Europeană implementează un număr mare de reforme financiare postcriză pe măsură ce uniunea bancară începe să prindă contur în Uniunea Europeană. Deocamdată nu există niciun candidat favorit pentru noul post, dar printre potenţialii candidaţi se numără fostul premier finlandez Jyrki Katainen, ministrul danez de finanţe Jeroen Dijsselbloem şi fostul premier leton Valdis Dombrovskis. Via | www.zf.ro
Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.