11
09 2013
766

Oraşul unde multimilionarii nu mai încap

În Beijing, multimilionarii nu mai au loc. Populaţia bogaţilor din oraşele chinezeşti de care până acum nu a auzit nimeni creşte într-un ritm extrem de rapid, scrie CNN Money, citat de Incont.ro. Ca exemplu, numărul locuitorilor cu foarte mulţi bani din Chongqing a crescut cu 80% între 2007 şi 2012. Oraşul Chongqing găzduieşte în prezent 96 de persoane cu venituri de peste 30 de milioane de dolari. Chengdu şi Fuzhou sunt şi ele în aceeaşi situaţie, populaţia lor crescând cu 60% în aceeaşi perioadă, iar ultimele date arată că cele două oraşe numără în prezent 120, respectiv 67 de multimilionari. Prin comparaţie, Hong Kong avea 2.560 de locuitori foarte bogaţi, la sfârşitul lui 2012, însă în intervalul de timp analizat numărul acestora a înregistrat o creştere de numai 16%. În topul oraşelor cu cel mai mare număr de multimilionari Hangzhou ocupă prima poziţie, cu un număr de 563 de persoane foarte înstărite şi o rată a creşterii de 57%. Site-ul WealthInsight subliniază că pe lista sa a primelor zece oraşe cu cel mai rapid ritm de creştere a numărului de multimilionari nu se află niciuna dintre marile metropole chinezeşti. Asta indică faptul că bogaţii şi averile lor au început să ia calea centrelor mai puţin populare şi să îşi îndrepte atenţia către noi locuri. "Băncile private şi companiile care comercializează bunuri de lux ar trebui să ia în vizor oraşele mai mici, cum ar fi Hangzhou şi Wuhan", se mai arată în raport.

via www.publika.md

Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.