10
12 2013
846

Participare masivă la seminarele organizate de către IFS pe raionul Rezina

Chişinău, 10 decembrie 2013 — Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Rezina comunică că, la 05 decembrie curent, întru popularizarea legislaţiei fiscale şi asigurarea conformării benevole a contribuabililor, a fost desfăşurat un seminar informativ cu participarea contabililor agenţilor economici din teritoriu. Asemenea seminare se desfăşoară lunar şi au drept scop comunicarea directă cu contribuabilii pe subiecte din domeniul fiscal, evidenţa contabilă, despre civismul fiscal etc. La întrunirea respectivă colaboratorii fiscali au oferit explicaţii referitor la modificările şi completările parvenite în legislaţia fiscală, privind prezentarea în termen a dărilor de seamă fiscale, calcularea corectă şi achitarea în termen a obligaţiilor fiscale de către contribuabili, declararea corectă a bazei impozabile la impozitul pe venit, la contribuţiile de asigurări sociale de stat şi la fondul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală şi altele. La seminar au participat 89 de persoane.

La compartimentul controale fiscale, în perioada 02.12.2013 – 06.12.2013, în urma verificărilor operative a activităţii agenţilor economici din comerţ din teritoriu, a titularilor de patente de întreprinzător şi a persoanelor fizice ce activează în piaţa din oraş şi în alte locuri, s-au efectuat 3 controale operative, fiind stabilite următoarele încălcări:

  • Într-un caz, persoana responsabilă a agentului economic n-a utilizat maşina de casă şi control existentă, încălcare pentru care urmează a fi aplicată amendă în sumă de 10,0 mii lei.
  • Două cazuri de desfăşurare a activităţii de antreprenoriat de către persoane fizice-cetăţeni, inclusiv un caz la acordarea serviciilor auto, fără înregistrarea în modul stabilit.

Pe aceste încălcări au fost perfectate 2 procese verbale cu privire la contravenţie, în baza art. 263 alin.(1) din CC al RM.

via www.fisc.md

2 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.