20
05 2013
3047

Întreprinderea a procurat două mijloace de transport, iar ulterior pentru acestea a procurat anvelope. Este oare în drept entitatea de a calcula uzura în scopuri fiscale la anvelopele procurate?

În conformitate cu prevederile art. 24 alin. (1) din Codul fiscal, se permite deducerea cheltuielilor ordinare și necesare, achitate sau suportate de contribuabil pe parcursul anului fiscal, exclusiv în cadrul activităţii de întreprinzător. Menţionăm că în scopuri fiscale se pot folosi metode de evidenţă financiară, bazate pe prevederile Standardelor Naţionale de Contabilitate și Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară care nu contravin prevederilor Titlul II din Codul fiscal, potrivit prevederilor art. 44 alin. (7) din Codul fiscal.

În acest context menţionăm că, potrivit prevederilor pct. 1 din Ordinul Ministerului Finanţelor „Cu privire la modul de contabilizare a cheltuielilor aferente schimbului anvelopelor și acumulatoarelor la mijloacele de transport” nr. 87 din 23.12.2004, valoarea anvelopelor procurate separat de mijloacele de transport se va repartiza la consumuri și/sau cheltuieli în conformitate cu kilometrajul parcurs efectiv, iar valoarea acumulatoarelor se va repartiza la consumuri și/sau cheltuieli, conform perioadei de funcţionare stabilită în documentaţia tehnică.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.