Sectorul agrar

Subvenții în avans pentru start-upuri în domeniul agroindustrial: 18 zile pentru depunerea cererilor

Au rămas doar 18 zile pentru depunerea cererilor de solicitare a subvențiilor în avans în cadrul celui de al VII-lea Apel pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial, amintește Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA). Subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

 

Cererile pot fi depuse de tinerii,  femeile fermier și migranții reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în scopul stimulării investițiilor:

-  pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
-  pentru procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
-  pentru dezvoltarea infrastructurii post recoltare și procesare;
-  pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri);
-  pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

 

 

Lista actelor necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans.

 

Cererile vor fi examinate de AIPA, conform procedurilor Regulamentului privind condiţiile şi procedura de acordare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, iar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale eligibilitate va fi efectuată de Comisia de evaluare și selecție.

 

Amintim, suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 mil. lei. 

Plățile vor fi efectuate în două tranșe: 

  • I tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor co-finanţării din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;
  • II tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția. 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1303 vizualizări

Data publicării:

01 Iunie /2021 08:00

Catalogul tematic

Noutăți | Agricultura

Etichete:

subventie | start-up | Agricultură | cerere

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon