Știri

Veniturile BPN în luna ianuarie au sporit cu 1,4 mld. lei

În luna ianuarie 2023 în bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 7,2 mld. lei, cu 1,4 mld. lei mai mult față de perioada similară a anului precedent. Cheltuielile au constituit 7,3 mld. lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 sunt mai mari cu 1,2 mld. lei. Executarea BPN s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,1 mld. lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale BPN au constituit 8,2 mld. lei, comunică Ministerul Finanțelor.

 

Astfel, veniturile bugetului de stat în luna ianuarie au constituit 4,5 mld. lei și, comparativ cu perioada similară a anului precedent, sunt în creștere cu 0,9 mld. lei. 

 

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 2,1 mld. lei, fiind cu 0,3 mld. lei mai mari față de aceeași perioadă din anul 2022, iar cele administrare de către Serviciul Vamal au constituit 2,7 mld. lei, fiind în creștere cu 0,8 mld. lei.

 

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 5,3 mld. lei, în creștere cu 0,8 mld. lei față de perioada similară din anul precedent. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,8 mld. lei, iar soldurile mijloacelor bănești au constituit 4,0 mld. lei.

 

Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru luna ianuarie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

570 vizualizări

Data publicării:

06 Februarie /2023 13:24

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

deficit | cheltuieli | cresterea veniturilor | BPN

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon