18
05 2017
521

AMDM a înregistrat prețurile de producător pentru 229 de medicamente

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înregistrat prețurile de producător pentru 229 de medicamente. În monedă națională prețurile sunt în medie cu 4,7% mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Medicamentele, înregistrate cu prețuri de producător sunt antiemetice, antihistaminice, antiinflamatoare/antireumatice nesteroidiene, antibacteriene, antipsihotice, antiagregante plachetare, analgezice / antipiretice. Totodată, acestea sunt blocante selective ale canalelor de calciu, soluții de electroiliți, simpatomimetice, mucolitice, antibiotice, preparate cardiace, etc…

AMDM a eliberat autorizațiile de import pentru 266 de produse farmaceutice, iar alte 121 au trecut procedura de autorizare/reautorizare pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în luna aprilie 2017, Comisia Medicamentului a avizat pozitiv cu 33 de preparate mai mult comparativ cu aprilie 2016. Din numărul total de medicamente, 41 au trecut autorizarea primară, iar 80 preparate farmaceutice au fost reautorizate. Majoritatea medicamentelor sunt produse în țările Uniunii Europene.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.