20
05 2015
768

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii în trimestrul I 2015

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii în trimestrul I 2015*

Indicii de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, conform CAEM Rev.21 În preţuri comparabile

În luna martie 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere de 9,1% (în preţuri comparabile) faţă de luna precedentă şi de 7,3% -comparativ cu luna martie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul

În trimestrul I 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 6,9% (în preţuri comparabile) faţă de aceeaşi perioada din anul 2014.

În luna martie 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei a fost în creştere cu 10,9% (în preţuri comparabile) faţă de luna precedentă şi cu 0,1% — comparativ cu luna martie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa prestate populaţiei

În trimestrul I 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei s-a redus cu 0,8% (în preţuri comparabile), faţă de perioada corespunzătoare din anul 2014.

Indicii valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate întreprinderilor, conform CAEM Rev.2

2 În preţuri curente

În luna martie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 5,5% (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi s-a redus cu 16,8% comparativ cu luna martie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor

În trimestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a majorat cu 0,9% (în preţuri curente), faţă de aceeaşi perioada din anul 2014.

În luna martie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere de 18,1% (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi de 7,1% — comparativ cu luna martie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata

În trimestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 11,8% (în preţuri curente), comparativ cu perioada similară din anul 2014.

În luna martie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor a înregistrat o creştere de 12,7 % (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi o scădere de 1,7% — comparativ cu luna martie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa prestate întreprinderilor

În trimestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor s-a majorat cu 5,0% (în preţuri curente), faţă de perioada corespunzătoare din anul 2014.

*Precizări metodologice privind cifra de afaceri în comerţ şi servicii.


via | www.statistica.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.