Monitorul SFS

Circa 3 330 de contribuabili din toată țara, instruiți de către SFS în lunile septembrie-noiembrie 2023

Serviciul Fiscal de Stat a organizat 164 de seminare de instruire cu participarea a circa 3 330 de contribuabili în mai multe raioane ale țării în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2023. Toate seminarele au fost organizate gratuit și au avut loc în regim mixt (format fizic și online).

 

Tematicile seminarelor au fost axate pe modificările și completările efectuate la Codul fiscal, modificarea unor acte normative, în special în partea ce ține de prevederile aferent impozitului pe venit, taxa pe valoare adăugată, accize și taxe locale, taxa pentru poluarea mediului, taxele rutiere, impozitul pe bunurile imobiliare, precum și pe subiectele specifice recepționate de la contribuabili.

 

De asemenea, în cadrul seminarelor contribuabilii au avut oportunitatea de a adresa întrebări referitor la subiectele menționate supra și de a obține răspunsurile necesare de la specialiștii SFS. Toate întrebările parvenite au fost soluționate în cadrul seminarelor. Acestea au vizat: modul de calculare a TVA, prezentarea declarației privind TVA, modul de calculare, achitare și declarare a impozitului pe bunurile imobiliare, taxarea inversă, particularitățile calculării TVA și a impozitului pe venit de către contribuabilii ce desfășoară activitate în agricultură.

 

În acest sens, autoritatea fiscală continuă organizarea seminarelor de instruire. Programul seminarelor cu participarea contribuabililor pentru anul 2023 este publicat pe pagina-web oficială a instituției la compartimentul „Seminare”.

 

Fiecare contribuabil are posibilitatea să selecteze seminarul/seminarele la care dorește să participe, completând formularul de înregistrare cu datele de contact solicitate. 

 

Reamintim că, autoritatea fiscală are drept prioritate oferirea asistenței și consultanței fiscale contribuabililor, în vederea creării condițiilor favorabile pentru conformarea voluntară la respectarea legislației de către aceștia.

 

 

 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

373 vizualizări

Data publicării:

23 Noiembrie /2023 09:24

Domeniu:

Noutăți fiscale

Etichete:

seminare | Activitate SFS

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon