Știri

CNAS: verificarea online a contului personal de asigurări sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale reaminteşte persoanelor asigurate despre posibilitatea de accesare și verificare a contului personal de asigurări sociale prin intermediul serviciului electronic Acces CPAS.


Serviciul Acces CPAS oferă posibilitatea vizualizării şi imprimării informaţiei acumulate la contul personal ce reflectă datele angajatorului, perioada de activitate, fondul de retribuire a muncii și alte recompense, contribuțiile de asigurări sociale calculate și transferate la bugetul asigurărilor sociale de stat începând cu data de 1 ianuarie 1999. Totodată, în contul personal se regăsește și informația cu privire la raporturile de muncă începând cu 11 ianuarie 2018 (angajarea/eliberarea de la serviciu, suspendarea contractului de muncă, etc.), activitatea de muncă realizată  în perioada de până la 01.01.1999 (scanată din carnetul de muncă), inclusiv informația  privind prestațiile sociale achitate de Casa Națională de Asigurări Sociale.


Accesul la datele din contul personal de asigurări sociale poate fi obținut prin următoarele modalități:


1. Cu loghin şi parolă de acces, obținut de la orice subdiviziune teritorială a Casei Naționale de Asigurări Sociale cu buletinul de identitate.
2. Cu semnătură electronică/mobilă https://mcabinet.gov.md/ro.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

2116 vizualizări

Data publicării:

07 August /2023 08:16

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

cnas | asigurare sociala

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon