Știri

Comercializarea bunurilor confiscate. Se anunță concursuri pentru 15 martie

În conformitate cu Regulamentul cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate uşor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte şi a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.972/2001, Serviciul Fiscal de Stat propune agenţilor economici, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului şi producerii, diverse bunuri confiscate.

 

Astfel, pentru vineri, 15 martie curent, începând cu ora 11.00 sunt anunțate concursuri de comercializare a bunurilor confiscate. Listele cu bunurile propuse spre comercializare pot fi consultate aici.

 

La concurs pot participa agenții economici înregistrați în Republica Moldova, care dispun de rețea comercială, unități de producere sau de depozitare. Prin depunerea unei cereri în cancelaria Serviciului Fiscal de Stat, agenții economici interesați de participare la concurs sunt în drept de a examina bunurile expuse la concurs.

 

Cererile de participare vor fi prezentate Serviciului Fiscal de Stat până la data de 6 martie 2024, ora 9-00.  La cerere urmează de prezentat următoarele documente:

- Documentele de constituire și certificatul de atribuire a codului fiscal;

- Bilanțul la ultima dată gestionară, confirmat de Biroul Național de Statistică;

 - În caz de necesitate, licența care atestă dreptul de a practica un anumit gen de activitate;

- Certificatul de la bancă (bănci) privind situația contului curent (conturilor curente); - Ofertă în scris, autentificată prin semnătura conducătorului și ștampilă, plasată într-un plic sigilat, cu indicare pe plic a cuvântului ”CONCURS”.

 

Oferta va conține prețul de comercializare a bunurilor confiscate, comisionul solicitat pentru serviciile de consignație și termenele de achitare la buget a sumelor aferente.

 

 Pentru informație suplimentară poate fi contactat Secretarul Comisiei de concurs a bunurilor confiscate a SFS, Olga Borțevici – șefă a Direcției gestionare bunuri confiscate, telefon 0 22 82 33 75, e-mail olga.bortevici@sfs.md.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

538 vizualizări

Data publicării:

12 Martie /2024 13:44

Catalogul tematic

Sechestrarea bunurilor | Noutăți fiscale

Etichete:

marfuri confiscate | confiscare | bunuri sechestrate | comercializare

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon