Monitorul SFS

Contribuabilii care utilizează modele ECC excluse din Registrul unic - obligați să înregistreze echipamentele de casă și de control conectate la SIA „MEV”

În conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei interdepartamentale pentru echipamente de casă și de control a Republicii Moldova nr. 26-08/5-10/02-2023 din 27.12.2023, au fost excluse din Registrul unic al ECC mai multe modele de MCC/IF, informează Serviciul Fiscal de Stat. Totodată, Registrul unic al echipamentelor de casă și de control pentru anul 2024 este disponibil pe pagina-web a SFS la adresa: https://sfs.md/ro/catalogul-datelor-deschise/viii-control-fiscal.

Astfel, contribuabilii care utilizează echipamente de casă și de control de modelele excluse din Registrul unic al echipamentelor de casă și de control,  urmează să le scoată de la evidență și din exploatare.


De asemenea, contribuabilii respectivi au obligația să înregistreze ECC conectate la SIA „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, conform procedurii stabilite prin Regulamentul cu privire la modul de evidență şi sigilare a echipamentelor de casă şi de control, aprobat prin Ordinul SFS nr. 632/2020.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat

612 vizualizări

Data publicării:

13 Martie /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Etichete:

echipament | sia mev | contribuabil

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon