Știri

Agenția de Guvernare Electronică este posesorul și deținătorul SIA GEAP

Agenția Guvernare Electronică a devenit deținător și posesor al Sistemului informațional de gestionare și eliberare a actelor permisive (SIAGEAP). Anterior, statutul de posesor al sistemului a fost deținut de Ministerul Economiei și Infrastructurii, iar cel de deținător – Agenția Servicii Publice. Hotărârea Guvernului nr. 913 din 16 decembrie 2020 ce prevede modificarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 18 decembrie curent.
 
Modificările au fost operate pornind de la funcțiile de bază ale Agenției Guvernare Electronică în domeniul elaborării, implementării și dezvoltării continue a platformelor tehnologice guvernamentale comune.
 

Potrivit documentului, Ministerul Finanțelor va asigura redistribuirea alocațiilor aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2021 în vederea administrării și dezvoltării SIAGEAP între MEI și Cancelaria de Stat, fondator al Instituției Publice Agenția de Guvernare Electronică, la propunerea autorităților vizate.

 

Totodată, hotărârea prevede că Agenția de Guvernare Electronică devine posesor și al Registrului actelor permisive (RAP), cu drept de gestionare și de utilizare a datelor în limitele reglementate de proprietar, având atribuția de asigurare a condițiilor juridice, organizatorice și financiare pentru crearea și ținerea RAP.

 

Agenția Guvernare Electronică marchează 10 ani de la fondare, fiind constituită cu scopul îmbunătățirii guvernării prin aplicarea intensă a tehnologiilor informaţionale în contextul lansării,  în anul 2010, a procesului de e-Transformare a guvernării.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

406 vizualizări

Data publicării:

22 Decembrie /2020 07:59

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon