Știri

Angajamentele financiare ale RM față de organizațiile internaționale

În anul 2021 calitatea de membru a Republicii Moldova în organizațiile internaționale ne-ar putea costa circa 59,0 mil.lei. Ministerul Finanțelor propune spre consultare publică proiectul  hotărârii privind achitarea din bugetul de stat pentru anul 2021 a cotelor de membru și a datoriilor țării noastre față de organizațiile internaționale și regionale.

 

Astfel, din suma menționată vor fi achitate cotizațiile de membru la 67 de organizații divizate în trei categorii: organizații parlamentare (5 structuri); organizații internaționale (55 structuri) și organizații din cadrul CSI (7 structuri).

 

Cea mai mare contribuție (în sumă de 7,7 mil. lei) urmează a fi achitată Consiliului Europei, care include și contribuțiile voluntare, iar cea mai mică (1786 lei) va fi achitată pentru calitatea de membru al RM la Curtea de Conciliere și Arbitraj a Organizației pentru Securitate și Cooperare Economică (OSCE).

Documentul poate fi consultat până la 11 decembrie curent.

 

Amintim, pentru anul curent au fost aprobate pentru achitarea din bugetul de stat a cotizațiilor respective 65,6 mil. lei pentru 68 de organizații.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

390 vizualizări

Data publicării:

03 Decembrie /2020 07:59

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon