Știri

APL susțin crearea Platformelor industriale multifuncționale

Vizitele de documentare în teritoriu privind identificarea zonelor de amplasare a viitoarelor Platforme industriale multifuncționale (PIM) continuă, zilele trecute fiind inițiate discuții cu reprezentanții administrațiilor publice locale privind identificarea sectoarelor economice cu potențial de creștere în raioanele Ocnița, Briceni și Telenești.
 
Reprezentanții APL-urilor din cele trei raioane au apreciat inițiativa autorităților statului de creare a PIM-urilor și de susținere a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Pe baza acestor platforme vor fi create noi afaceri, locuri de muncă, vor crește investițiile în dezvoltarea industriilor locale, va fi dezvoltat potențialul existent.

 

Până la momentul actual au fost vizitate cinci din cele 16 raioane cu nivel de industrializare mai scăzut și inițiate primele discuții cu responsabilii locali și regionali privind crearea PIM-urilor. Anterior oficialii au examinat mersul lucrărilor de creare a infrastructurii de utilități, construcția și amenajarea rețelelor de telecomunicații, a sistemelor de alimentare cu energie electrică, a rețelei de alimentare cu gaze, apă și canalizare, căile de transport, precum și condițiile administrative și juridice în raioanele Anenii Noi și Basarabeasca.

 

Menționăm că, Programul-pilot de creare a celor 16 Platforme industriale multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

 


via | odimm.md

Instituții:

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Economiei

542 vizualizări

Data publicării:

17 Septembrie /2020 08:59

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

pim | platforme industriale multifunctionale | ODIMM | mei | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon