23
09 2014
729

Austriecii vor să investească în R. Moldova

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a anunțat că o companie austriacă, „Danube Soya”, vrea să investească în creșterea și prelucrarea soii.

Vasile Bumacov și viceministrul Agriculturii, Gheorghe Gaberi, au avut recent o întrunire cu fermierii care sunt interesați de cultivarea soii.

„Această cultură, în special cea nemodificată genetic, este solicitată pe piaţa internaţională, ea fiind pe moment produsă în R. Moldova în cantităţi mici. Dat fiind faptul că există posibilităţi şi condiţii optime pentru a spori producerea soii în ţara noastră şi, astfel, de a spori venitul agricultorilor, este oportun ca să ne îndreptăm eforturile în această direcţie”, a declarat Vasile Bumacov.

Potrivit autorităților, suportul pentru extinderea suprafeţelor şi pentru procesarea acestei culturi poate fi oferit de către compania austriacă „Danube Soya”. Reprezentanţii companiei au comunicat autorităților despre condiţiile de cooperare în acest sens, ele fiind discutate detaliat în cadrul acestei întruniri.

Menționăm că R. Moldova a recoltat anul trecut 65 de mii de tone de soia, recordul privind volumul recoltat fiind înregistrat în 2010 când acesta a constituit 111 mii de tone.

via ziarulnational.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.