27
07 2020
884

Avantajele oferite de reprezentanțele de brokeraj vamal ale CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), instituție ce deține licență pentru activitatea de broker vamal, informează agenții economici care au nevoie de vămuirea mărfurilor și mijloacelor de transport că aceștia pot solicita serviciile respective de la cele 11 reprezentanțe de brokeraj vamal ale CTIF ce activează la punctele de trecere a frontierei de stat și la posturile vamale interne.
 
Reprezentanțele CTIF sunt amplasate în cele mai importante puncte de trecere a frontierei de stat rutiere (Leușeni, Giurgiulești, Sculeni, Cuciurgan), punctul feroviar (Ungheni), dar și la posturile vamale interne, având o acoperire pentru toate cele trei birouri vamale Nord, Centru și Sud.

 

Irina Rîbac, șefa Direcției brokeraj vamal din cadrul CTIF, a relatat că la reprezentanțele instituției activează echipe mici, dar cu experiență, de declaranți vamali, care oferă servicii de calitate în regim operativ, cu respectarea termenelor stipulate în actele normative privind vămuirea mărfurilor și mijloacelor de transport. Pentru a economisi timpul și pentru a diminua cheltuielile clienților aferente transportării mărfii până la și/sau de la postul vamal intern, de staționare în zona de control vamal, declaranții CTIF perfectează preponderent declarații vamale electronice pentru regimul vamal de import, a specificat sursa citată.

 

Potrivit Irinei Rîbac, clienții CTIF beneficiază de încă un avantaj important. Grație faptului că dispune de o garanție bancară impunătoare, în cazurile stipulate de legislația vamală CTIF poate garanta achitarea obligațiilor vamale ale clienților pentru mărfurile ce sunt transportate în regim vamal de tranzit național și/sau internațional, pentru plasarea mărfurilor importate în regimurile vamale suspensive, precum și pentru depozitarea provizorie a acestora.  

 

Cele 11 reprezentanțe de brokeraj vamal ale CTIF activează la patru posturi vamale interne: Chișinău 3 (Petricani), Bălți, Aeroportul Internațional Mărculești, Cahul, cinci puncte de trecere a frontierei de stat: Leușeni, Sculeni, Ungheni,  Giurgiulești, Cuciurgan și două zone de control vamal: Edineț și Călărași. Adresele, datele de contact și programul de lucru al declaranților vamali de la reprezentanțele CTIF pot fi găsite aici. La  aceeași adresă electronică se regăsesc informațiile despre toată gama serviciilor de brokeraj vamal prestate de CTIF.

 

Pentru a obține consultații privind serviciile de brokeraj vamal prestate de CTIF și  contractarea acestora, apelați Direcția brokeraj vamal din cadrul CTIF, tel: 022 432813, 060200818, 060200819 (mun. Chișinău, str. Petricani nr.21/3)  sau scrieți la adresa de e-mail: irina.ribac@ctif.gov.md.

 


via | ctif.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.