26
09 2014
736

​BNM a păstrat ratele instrumentelor politicii monetar-creditare

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a păstrat neschimbate ratele instrumentelor politicii monetar-creditare.

Potrivit agenţiei „Infotag”, cu referire la BNM, rata de bază la operaţiunile pe termen scurt a post păstrată la nivelul a 3,5%, la creditele overnight – 6,5%, depozitele overnight – 0,5%. Nu s-a schimbat şi norma rezervelor obligatorii din sursele atrase – 14%.

Decizia a fost adoptată, luând în calcul evaluarea situaţiei macroeconomice, mediului macroeconomic extern, tendinţele şi prognozele indicilor macroeconomici în perspectivă de scurtă durată.

Aceasta este motivată de tendinţa de a asigura condiţii monetare adecvate pentru stimularea procesului de creditare şi dezvoltare a cererii, precum şi pentru consolidarea perspectivelor de păstrare a inflaţiei în limita indicilor ţintă 5% +- 1,5 p.p.

„Infotag” precizează: Actualele rate nu au fost modificate din aprilie 2013, când s-au redus cu 1%. Ratele anterioare rămăsese neschimbate din martie 2012. Următoarea şedinţă a CA privind politica monetară va avea loc pe 30 octombrie.

via www.infotag.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.