Știri

Câștigurile obținute prin intermediul comunicațiilor electronice, impozabile

În cazul obținerii câştigurilor obținute prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice, suma totală a acestora va fi impozitată. În acest sens, lit.p1 a art. 20 din Codul fiscal ce prevede că câştigurile de la loterii şi/sau pariuri sportive în partea în care valoarea fiecărui câştig nu depăşeşte 1% din scutirea personală stabilită de CF sunt venituri neimpozabile este completat cu sintagma cu excepția câştigurilor obținute prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice.
 
Totodată, se precizează noțiunea de câștiguri (art. 12, pct.14 din CF), prin completarea cu enunțul „câştigul obținut prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice reprezintă valoarea totală a sumei retrase din contul de joc”.

 

Redacția în vigoare pentru anul 2020 a acestei noțiuni prevede că câştigul de la jocurile de noroc realizat în cazinouri, la automatele de joc, la pariuri pentru competițiile/ evenimentele sportive sau la jocurile de noroc organizate prin intermediul rețelelor de comunicații electronice reprezintă valoarea diferenţei pozitive dintre suma câştigată şi suma mizată, confirmată documentar. În celelalte cazuri, câştigul reprezintă suma totală câştigată.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

537 vizualizări

Data publicării:

23 Decembrie /2020 07:59

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon