Știri

CESP a mun. Chișinău a decis: centrele comerciale vor activa până la ora 22.00

Unitățile de alimentație publică  din mun. Chișinău vor activa cu programul stabilit 7:00 - 23:00, cu excepția comercializării produselor alimentare la pachet și cu livrare, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate în aer liber.

Această măsură a  fost aprobată astăzi, 8 mai, în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău.

Totodată, în mun. Chișinău se va admite desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentare publică cu participarea a cel mult 50 persoane, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, cu întocmirea obligatorie, de către organizatori, a listei participanților de evidența epidemiologică a evenimentului, după modelul stabilit (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa de la domiciliu).

La rândul lor, centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu  program stabilit până la ora 22:00, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, valabile pe perioada stării de urgență în sănătatea publică.

În același timp, procesul educațional pentru elevii din clasele I-i - a XII-a din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică. Numărul de elevi prezenți în clasă este stabilit în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Hotărârea nr. 37 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău poate fi consultată aici.  Prevederile documentului intră în vigoare din momentul emiterii.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

848 vizualizări

Data publicării:

08 Mai /2021 16:06

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

centre comerciale | eveniment | Chisinau

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon