Știri

„Chișinău Arena” va fi conectată la drumul R6

Până la lansarea oficială, „Chișinău Arena” necesită a fi conectată la drumul național R6 (pe direcția Chișinău-Orhei) prin construirea unui drum de acces care va cuprinde o intrare pentru transport special și de urgență, stație pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități către arenă, pista de decelerare/accelerare, intersecție și drum de acces local cu sens retur paralel cu drumul național R6, iluminat stradal, semnalizare etc. Elaborarea proiectului pentru lucrarea respectivă a fost contractată de către Compania Publică de Implementare. Proiectul elaborat a fost avizat și transmis partenerului privat.

 

 

Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat și propune pentru consultări publice proiectul hotărârii de Guvern Cu privire la aprobarea proiectului Acordului adițional nr.2 la contractul de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național. 

 

 

Potrivit proiectului, valoarea totală a investițiilor, inclusiv a cheltuielilor suportate de partenerul privat și ratei de rambursare, pentru o perioadă de 11 ani va constitui circa 2,507 mil. euro (fără TVA), acesta fiind inclusă în costul total al contractului.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Economiei

584 vizualizări

Data publicării:

29 Septembrie /2020 08:01

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

arena chisinau | contract | investiţii

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon