21
08 2014
968

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii în semestrul I 2014

Biroul Naţional de Statistică informează că în luna iunie 2014 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere de 7,5% (în preţuri comparabile) faţă de luna precedentă şi de 5,2 %, comparativ cu luna iunie 2013.

Figura 1. Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntulÎn semestrul I 2014 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 3,5% (în preţuri comparabile) faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent.

Tabelul 1. Indicii de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului
cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, conform CAEM Rev.2În luna iunie 2014 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei a fost în creştere cu 19,4% (în preţuri comparabile) faţă de luna precedentă şi cu 3,5% — comparativ cu luna iunie 2013.

Figura 2. Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru
serviciile de piaţa prestate populaţieiÎn semestrul I 2014 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei s-a majorat cu 8,5% (în preţuri comparabile), comparativ cu perioada similară din anul 2013.

Tabelul 2. Indicii valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate întreprinderilor, conform CAEM Rev.2În luna iunie 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a redus cu 11,3% (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi a crescut cu 20,3% comparativ cu luna iunie 2013.

Figura 3. Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelorÎn semestrul I 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a majorat cu 22,6% (în preţuri curente), comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2013.

În luna iunie 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o scădere de 5,1% (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi o creştere de 16,1% comparativ cu luna iunie 2013.În semestrul I 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 19,4% (în preţuri curente), comparativ cu perioadă corespunzătoare din anul 2013.

În luna iunie 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor a înregistrat o creştere de 2,1% (în preţuri curente) faţă de luna precedentă şi de 15,6% — comparativ cu luna iunie 2013.

Figura 5. Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa
prestate întreprinderilorÎn semestrul I 2014 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor s-a majorat cu 12,6% (în preţuri curente), faţă de perioada similară din anul precedent.via www.statistica.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.