

CMC: proiectul regulamentului de gestionare a imobilelor nelocuibile
Potrivit documentului, persoanele fizice şi juridice locatare nu vor putea transmite încăperile nelocuibile în sublocaţiune/ cesiune sau sub forma altor contracte sau raporturi juridice către terți fără consimțământul CMC, care urmează a fi exprimat printr-o decizie aprobată separat. Proiectul va reglementa drepturile și obligațiile locatarului și sublocatarului, modul de încheiere și reziliere a contractului, efectuarea decontărilor între părți etc.
Conform documentului, cuantumul chiriei anuale pentru folosirea clădirilor, construcţiilor şi încăperilor nelocative ce va determina conform formulei specificate în Legea bugetului de stat pe anul de referință și valorii coeficienților folosiți în calcule, cu excepția coeficientului de piață (k4), în baza fișei actualizate anual de evaluare a încăperilor. Totodată, este propusă revizuirea listei actelor necesare pentru depunerea cererii de obținere a dreptului de locațiune descrisă, este descrisă procedura și termenii în care urmează a fi asigurată eliberarea încăperilor în cazul încetării acțiunii contractului (inclusiv rezoluțiunii).
Încă o prevedere este că, în cazul în care bunul se dă în locațiune pe un nou termen, dreptul prioritar privind încheierea contractului se va acorda locatarilor doar în cazul în care aceștia și-au onorat anterior obligațiile contractuale cu bună credință și sunt de acord cu noile condiții.
Proiectul poate fi consultat până la data de 22 septembrie 2020.
-
Domeniu:
-
Autorul|Newsmaker:
-
Instituție: