10
09 2014
1478

CNAM desfăşoară instruiri privind codificarea medicală în sistemul DRG

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează, în premieră, seminare zonale de instruire cu genericul „Codificarea medicală şi evaluarea spitalului în cadrul sistemului DRG (CASE-MIX)”. Acestea au drept scop îmbunătăţirea calităţii datelor clinice codificate în cadrul instituţiilor medico-sanitare finanţate în baza noului sistem.

Cele trei seminare vor avea loc, în perioada 9-19 septembrie, în oraşele Chişinău, Cahul şi Bălţi, şi vor întruni peste 160 de reprezentanţi ai spitalelor republicane, municipale, raionale, departamentale şi private, contractate de CNAM.

Specialişti din direcţiile contractare şi relaţii cu prestatorii, şi calitate, evaluare şi control din cadrul CNAM vor instrui participanţii pe teme legate de codificarea medicală a maladiilor şi intervenţiilor, aplicarea standardelor de codificare în instituţiile medicale, precum şi evaluarea activităţii spitalelor finanţate în sistemul DRG.


Menţionăm că, de la 1 ianuarie 2013, cca 70 de instituţii spitaliceşti din ţară sunt contractate în baza sistemului DRG (CASE-MIX). Astfel, spitalele care au mulţi pacienţi cu o patologie complexă primesc mai multe mijloace financiare, iar cele cu un număr redus de pacienţi — mai puţine.Acest mecanism de finanţare este recomandat pentru obţinerea calităţii serviciilor medicale, distribuirea echitabilă a resurselor băneşti către spitale şi utilizarea eficientă a fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

via cnam.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.