21
11 2020
1395

„Cod Roșu” în mun. Chișinău: noi rigori pentru cetățeni și mediul de afaceri

Comisiile intersectoriale din cadrul preturilor mun. Chișinău, în comun cu Direcția de poliție a mun. Chișinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor efectua, cu titlu imediat, verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport și alți agenți economici în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor, păstrarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.).
 
Totodată, instituțiilor publice municipale și celor de drept privat de pe teritoriul mun. Chișinău li se recomandă să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00,7:30,8:00, 8:30 și 9:00, iar purtarea obligatorie a măștilor de protecție (de toate tipurile) în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul mun. Chișinău, devine obligatorie, ca și în spațiile închise, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.
 
Ieri, 20 noiembrie, Comisia extraordinară în sănătate publică a municipiului Chișinău a adoptat Hotărârea nr. 27. Alte măsuri propuse de Comisie în sensul prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 pot fi examinate aici.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.