08
10 2014
1179

Compensații, printr-o plată unică, pentru persoanele represate, ajunse la 75 de ani

Achitarea compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice și ulterior reabilitate, care au atins vîrsta de 75 de ani se va efectua printr-o plată unică. O completare, în acest sens, în ”Regulamentul privind restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice, precum și achitarea compensației în cazul decesului ca urmare a represiunilor politice”, din 5 iunie 2007, a aprobat guvernul.

În prezent plata acestor compensații beneficiarilor este reeșalonată pe o perioadă de pînă la 3-5 ani, în funcție de valoarea acesteia. Luînd în considerație că majoritatea persoanelor supuse represiunilor politice sunt la o vîrstă înaintată, s-a considerat că această completare va permite mai multora din ei să primească aceste plăți.

Tot în ședința de astăzi guvernul a decis ca Ministerul Finanțelor să aloce Consiliului municipal Bălți, precum și Consiliilor locale din Drochia, Călărași, Ocnița, Strășeni, Sînjerei și Ungheni 2 393 504 lei din mijloacele prevăzute în buget pentru plata compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice. Din acestea 2 374 508 lei pentru compensații directe, care vor ajunge la 12 beneficiari din aceste localități, iar 18 936 lei sunt destinați pentru achitarea serviciilor, aferente distribuirii, în cuantum de 0,8% din suma totală.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.