05
09 2016
579

Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat spre finanțare 19 proiecte de infrastructură

Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), condus de viceprim-ministrul, ministru al economiei Octavian Calmîc, a aprobat la finele săptămînii trecute 19 proiecte de infrastructură în sumă de 149,2 mil. lei, care vor fi finanțate din Fondul naţional pentru dezvoltare regională.

Potrivit viceprim-ministrului, dezvoltarea regională este una din prioritățile guvernului, iar realizarea proiectelor în cauză vine drept suport real în implementarea programelor de realizare a acestui obiectiv.

Ținând cont de faptul că suntem deja pe sfârșit de an și este o problemă de absorbție a resurse financiare, am pus accentul pe susținerea proiectelor care au fosta anterior susținute şi sunt în derulare, a declarat Octavian Calmîc.

Conform deciziei CNCDR, pentru zona de Nord vor fi alocate 54 mil. lei, Centru 34,3 mil. lei, pentru Sud — aproape 46 mil. lei, iar pentru UTA Găgăuzia — 5 mil. lei.

Cei mai mulți bani, peste 16 mil. lei sunt destinați pentru reabilitarea străzii Ion Spirit din orașul Cahul, care este un drum de importantă regională, iar alte circa 16 mil. lei vor fi alocate pentru construcția Centrului «PRO Cariera» din Otaci.

Pentru repararea drumului Taraclia — Ceadâr-Lunga sunt destinate circa 15 mil. lei, iar alte 10 mil. lei sunt pentru construcția stației de epurare în Telenești. Majoritatea proiectelor aprobate sunt deja în derulare.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor, Vasile Bîtcă, a accentuat că proiectele aprobate sunt din patru domenii, inclusiv construcția drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă a localităților rurale, colectarea deșeurilor solide și sporirea atractivității turistice.

în cadrul ședinței s-a discutat și despre rezultatele preliminare ale concursului de proiecte lansate în anul curent de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. La etapa a doua au fost depuse 147 cereri de finanțare, în sumă totala de circa 3,9 mil. lei.

via | mec.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.