09
06 2020
637

CTIF va colabora cu Primăria mun. Chișinău pentru îmbunătățirea managementului finanțelor publice

Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) și Primăria mun. Chișinău au încheiat joi, 4 iunie, un acord de colaborare interinstituțională privind dezvoltarea și îmbunătățirea calității funcționării sistemelor informaționale în domeniul finanțelor publice și contabilității din cadrul subdiviziunilor structurale municipale. 

Documentul stabilește relațiile de cooperare între părți pentru asigurarea transparenței și operaționalizării serviciilor contabile și financiare ale subdiviziunilor structurale și entităților economice din subordinea Primăriei mun. Chișinău.

Obiectivul de bază a colaborării dintre părți vizează promovarea digitalizării în procesele operaționale, îmbunătățirea calității accesării serviciilor și asigurarea transparenței informației de interes public.

După semnarea acordului  primarul general, Ion Ceban, a menționat că, la prima etapă, vor fi planificate activități pentru instituțiile municipale de învățământ. „În acest sector sunt multe lucruri unde ar trebui să intervenim, de la fiecare instituție în particular, până la centralizarea datelor pe sector, inclusiv la nivel central", a conchis edilul capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, obiectivul final este ca informațiile despre finanțele publice la nivelul mun. Chișinău să fie disponibile pentru cetățeni și persoanele interesate, în baza solicitărilor sau în regim online, pe platformele informaționale ale Primăriei. Cetățenii sunt în drept să cunoască cum se utilizează banii pe care ei ca și contribuabili îi direcționează la formarea bugetului public al capitalei.

La rândul său, directorul CTIF, Vitalie Coceban, și-a exprimat speranța că acest proiect ce vizează managementul finanțelor publice la nivel municipal va fi implementat în câteva luni. „Vom depune eforturi pentru ca procesul de unificare și centralizare a datelor financiare să asigure calitatea procesării datelor primare și prezentarea informației publice online despre situațiile financiare în cadrul activității Primăriei Chișinău", a menționat directorul instituției. 

CTIF vine cu noi soluții de suport către Primăria mun. Chișinău în dezvoltarea infrastructurii și digitalizarea serviciilor publice, implementarea și administrarea sistemelor informaționale din sectorul finanțelor publice, consultanță în domeniul financiar-contabil, servicii de instruire în domeniul finanțelor publice, suport instituțional în ținerea contabilității, precum și implementarea unei soluții unificate de evidență contabilă și de formare a rapoartelor financiare ce va asigura pe viitor un management eficient și transparent al finanțelor publice în Primăria capitalei.


via | ctif.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.