02
07 2020
2113

Cum se aplică metoda costului mediu?

Calcularea costului fiecărui element de stocuri se efectuează pe baza mediei ponderate a costurilor soldurilor elementelor similare de stocuri la începutul perioadei și a costurilor elementelor similare fabricate sau achiziționate în cursul perioadei de gestiune. Costul mediu ponderat poate fi calculat după fiecare intrare a stocurilor, la finele perioadei de gestiune sau în alt mod stabilit de politicile contabile ale entității. În funcție de varianta stabilită, vom înregistra valori diferite ale stocurilor la data raportării și nu numai, precum valori diferite: la ieșire, în cazul utilizării acestora în procesul de producție, realizare, casare etc. În funcţie de metoda costului mediu utilizată, în practică apar diverse întrebări. Cum se aplică metoda costului mediu? Cum are loc calcularea (recalcularea) acestuia la sfârșitul lunii etc.?

 

Răspunsurile la acestea sunt oferite în articolul „Practica evaluării stocurilor – metoda costului mediu”, care a fost publicat în nr.2 (57) al revistei „monitorul fiscal FISC.md”.

 

Ținând cont de importanța tematicii și de multiplele solicitări ale persoanelor care nu au avut posibilitatea să procure unul din abonamentele publicației noastre ce include ediția de tipar, punem în vânzare separat nr.2 (57) al revistei la prețul de doar 100 lei.

 

Tot în acest număr veți găsi articole precum:

·       Contabilitatea și impozitarea creanțelor cu termenul de prescripție expirat 

 

·        „Încasarea prejudiciului în cadrul unui proces penal”

 

·       Principiile de reglementare a relațiilor privind achizițiile publice

 

·       Cotele majorării de întârziere în anul 2020 etc.

 

Stocul este limitat.

 

Pentru a comanda revista, urmează să întreprindeți următorii pași:

 

1. Accesați monitorul.fisc.md
2. În partea dreaptă a paginii selectați numărul revistei de care aveți nevoie


3. Selectați opțiunea “Comandă revista”

4. Revista selectată se va depozita în coșul dvs de cumpărături

5.Accesați coșul dvs de cumpărături și faceți click pe „Trimite comanda”.

6. După expedierea comenzii, pe ecran se afișează prețul revistei și suma totală spre plată, faceți click pe „Achitare”.

7. Pasul următor conține date cu privire la perfectarea comenzii: livrare, metode de achitare, ș.a. Completați spațiile libere, bifați „Regulamentul procurării revistei” și tastați opțiunea „Comandă”.

8. Pe ecran se afișează informația cu privire la procesarea datelor, inclusiv opțiunea de descărcare a contului de plată

9. După descărcarea contului de plată, faceți transferul în contul PP „Monitorul fiscal FISC.md”, selectând una din cele 2 metode de achitare:

  • Prin virament (link)
  • Mpay (link)

 

 După recepționarea mijloacelor bănești, veți fi contactat de un operator în vederea concretizării detaliilor suplimentare.

 

Pentru alte informații, ne puteți contacta la numerele de telefon: 060715175, 060715178, 060715189 sau 022 822 024/ 022 822 028, în regim de muncă obișnuit.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.