Știri

De astăzi, fără certificate pe suport de hârtie

Începând cu ziua de astăzi, 1 decembrie 2020, subdiviziunile teritoriale  ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale nu vor mai elibera certificate pe suport de hârtie pentru a fi prezentate la diferite instituţii de stat, precizează CNAS. Autorităţile publice pot obţine informaţiile necesare prin accesarea datelor deţinute de CNAS cu suportul Agenţiei de Guvernare Electronică. Instituţiile solicitante vor interacționa pe o Platformă tehnologică comună de schimb de date – MConnect.
 
Accesarea datelor necesare prin acest sistem reduce povara administrativă asupra cetăţenilor şi contribuie la soluționarea mai rapidă a problemelor acestora, asigurând o comunicare mai eficientă între autoritate şi beneficiarii săi. Cetățenii vor oferi autorităților publice datele personale o singură dată, iar instituțiile statului vor utiliza aceste date pentru prestarea serviciilor publice.
 
Totodată, CNAS menționează că solicitanţii vor avea posibilitatea de a obţine în continuare de la CNAS sau de la subdiviziunile teritoriale (CTAS) certificate pentru prezentarea lor peste hotarele ţării.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

2592 vizualizări

Data publicării:

01 Decembrie /2020 07:59

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

cnas | certificat | beneficiari | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon