06
08 2021
237

Determinarea valorii în vamă: noi instrumente

În luna mai anul curent s-a desfășurat cea de-a 52-a Sesiune a Comitetului Tehnic de Evaluare Vamală, organizată de către Organizația Mondială a Vămilor în cadrul căreia au fost adoptate și supuse aprobării două Avize consultative noi referitor la „Evaluarea mărfurilor importate care poartă marca comercială proprie a importatorului” și „Redevențe și taxe de licență în conformitate cu Articolul 8.1(c) din Acord”. Totodată în decizie se menționează că cele mai recente Avize consultative au fost datate cu 24 mai anul 2019.
 
Ține de reiterat faptul că Avizele consultative ale Comitetului, emise în scopul asigurării unei interpretări uniforme pe plan tehnic al Acordului, constituie un instrument utilizat în vederea evaluării vamale și oferă soluții concrete, pe baza faptelor prezentate, pentru cazuri mai complexe de evaluare.
 
Astfel, în articolul „Noi instrumente în vederea determinării valorii în vamă” publicat în ediția din august a revistei „monitorul fiscal FISC.md” autorul nostru Maria Bârcă  analizează Avizele consultative adoptate recent de Comitet. Și anume:
  • Avizul consultativ nr.24.1: Evaluarea mărfurilor importate care poartă marca comercială proprie a cumpărătorului
  • Avizul consultativ nr.24.1: Evaluarea mărfurilor importate care au fost cumpărate în „Flash sales”
  • Avizul consultativ nr. 4.17: Redevenţe şi drepturi de licenţă conform Articolului 8 paragraful 1 lit. c) din Acord
  • Avizul de evaluare în vamă nr. 4.18: Redevenţe şi drepturi de licenţă conform Articolului 8 paragraful 1 lit. c) din Acord
 
Totodată vă recomandăm să consultați și alte articole la subiectul valoarea în vamă:
 
 
 
 
 
 
 
 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.