22
04 2021
511

Dispoziție CSE: reluarea activităților teatral-concertistice, renunțarea la ora marțială și slujbe religioase în aer liber

Începând cu 26 aprilie curent va fi reluat procesul educațional în învățământul profesional tehnic și superior pentru realizarea stagiului de practică, a orelor practice și a sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute de la distanță. Prevederea este inclusă în Dispoziția nr. 6 a Comisiei pentru Situații Excepționale aprobată astăzi, 22 aprilie.

Totodată, CSE a decis permiterea reluării activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai. De menționat că numărul spectatorilor nu va trebui să depășească 30% din capacitatea locurilor disponibile. În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia respectivă ar putea fi revizuită.

Tot din data de 2 mai  se va permite desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber, organizate de instituțiile teatral-concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu respectarea strictă a normelor sanitar epidemiologice.

Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile pascale, în scopul evitării infectării cu SARS-Cov-2 a cetățenilor, Comisia a dispus ca în perioada 25 aprilie - 11 mai activitatea cultelor religioase și oficierea serviciilor divine să se desfășoare în afara lăcașelor de cult, cu păstrarea distanței de 1,5 metri și respectarea măsurilor de prevenire a infecției de Covid-19.

De asemenea, s-a decis ca din data de 26 aprilie să fie abrogată ora marțială pe teritoriul Republicii Moldova.


via | gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.