29
06 2020
856

„e–Factura”: 2 zile până la lansarea noii versiuni a sistemului

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), administrator tehnico-tehnologic al sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice (SIA) „e-Factura”, amintește contribuabililor care utilizează  sistemul că noua versiune a acestui sistem va fi lansată la 1 iulie, după ora 9.00.
 
Întrucât transferul datelor din SIA „e-Factura” în versiunea nouă a sistemului va fi efectuată la 1 iulie, în intervalul orelor 00.05 – 09.00 utilizatorii acestui sistem sunt rugați să finalizeze procedurile de înregistrare, semnare, expediere  și acceptare a facturilor fiscale până la 30 iunie, ora 24.00

 

Totodată, CTIF informează contribuabilii persoane juridice care nu au reușit să testeze funcționalitățile dezvoltate ale SIA „e-Factura”, în particular modulul de integrare a sistemelor sale de contabilitate cu sistemul „e-Factura” prin intermediul aplicației API că ei vor putea face această lucrare în perioada iulie–decembrie 2020. CTIF va menține platforma de test a noii versiuni a SIA „e-Factura” și îndeamnă contribuabilii interesați să folosească această oportunitate. Detalii despre obținerea accesului la platforma de test pot fi găsite aici

 

La etapa de testare a noii versiuni a SIA „e-Factura” desfășurată de CTIF cu începere de la 1 iunie curent, au participat 224 de utilizatori din cadrul a 117 entități. Ei au testat funcționalitățile sistemului, iar doritorii au inițiat și pregătit platformele pentru integrarea sistemelor proprii de contabilitate cu SIA „e-Factura” prin intermediul API eFactura. Informații suplimentare despre integrarea sistemelor de contabilitate ale agenților economici cu versiunea nouă a sistemului pot fi consultate aici.

 

Doritorii de a obține acces la SIA „e-Factura” pot efectua această procedură în mod automatizat prin intermediul sistemului „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul https://www.sfs.md.

 

Pentru a afla mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteți apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 080001525 sau Centrul de apel al CTIF 022 822222.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.