03
09 2020
551

Evaluarea lacunelor legislative în domeniul insolvabilității

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru reprezintă unul din partenerii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în realizarea Evaluării lacunelor legislative în domeniul insolvabilității în Moldova și Vă îndemnăm să participați în acest sondaj, precum și să rugați partenerii Dvs să completeze chestionarul, pentru a obține date solide și complete ce ar permite identificarea clară a lacunelor și formularea de propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ în domeniul insolvabilității și restructurării companiilor.
 
BERD, prin intermediul programului de Tranziție legală, a demarat Evaluarea lacunelor legislative în domeniul insolvabilității în cele 38 de state în care își desfășoară proiectele. Scopul exercițiului este de a identifica lacunele în legislațiile naționale din domeniul insolvabilității, iar concluziile vor reprezenta un instrument funcțional pentru guverne în procesul de reevaluare a legilor.

 

Evaluarea BERD se va face în baza amplului Sondaj adresat atât comunității de afaceri din cele 38 de state, cât și instituțiilor de resort. Participanții la sondaj vor putea enumera piedicile și imperfecțiunile din legislația națională care pot și trebuie înlăturate. Acest exercițiu va ajuta autoritățile să înțeleagă unde e nevoie de sprijin din partea BERD la capitolul perfecționării legislației, astfel încât instanțele de judecată care constată starea de insolvență a companiei, să recurgă cât mai des posibil la restructurarea acesteia. Metoda respectivă ar putea salva multe companii de faliment pe timp de criză.

 

Sondajul este disponibil în limba rusă, engleza și franceza. Realizarea Sondajului se va încheia pe 31 octombrie 2020. Linkul la chestionar poate fi găsit aici


via | :

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.