Știri

„Expo Dubai 2020”, contramandată

Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” se va desfășura între 1 octombrie 2021-31 martie 2022, această perioadă fiind stabilită de organizatorii expoziției. Astăzi, 7 octombrie, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul  hotărârii de Guvern pentru modificarea Hotărârii cu privire la participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”.
 
Reamintim că, inițial acest eveniment urma să se desfășoare în perioada 20 octombrie 2020-10 aprilie 2021, însă, din cauza pandemiei, acesta a fost contramandat.

 

De asemenea, proiectul mai prevede completarea componenței nominale a Comitetului organizatoric al expoziției, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Finanțelor, Camerei de Comerț și Industrie, Agenției de Investiții etc.

 

După cum a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Răilean, participarea la această expoziție reprezintă o oportunitate de promovare a imaginii țării noastre la nivel mondial.

 

Republica Moldova va participa pentru a patra oară la asemenea evenimente, prima participarea având loc la Expo 2000 Hanover, apoi la Expo 2010 la Shanghai și, în anul 2015, la Milano.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

697 vizualizări

Data publicării:

07 Octombrie /2020 16:07

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

EXPO | Dubai | MEC | Hotarire de Guvern | Monitorul fiscal FISC.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon