01
07 2016
1214

Guvernul a aprobat majorarea îndemnizaţiilor pentru unele categorii de beneficiari

Cabinetul de miniştri s-a întrunit, pentru a aproba Avizul la amendamentele înaintate de un grup de deputaţi la Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016. Modificările susţinute de Guvern prevăd stabilirea, de la 1 iulie curent, a alocaţiei lunare de stat unor categorii de populaţie, care au activat în instituţiile de învățământ din partea stângă a Nistrului şi din oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, precum şi majorarea de două ori a cuantumului alocațiilor lunare nominale de stat pentru:
  • persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice şi celor decorate cu medalii;
  • persoanele decorate cu ordine, cu excepţia persoanelor decorate cu ordinele "Ordinul Republicii", "Ştefan cel Mare"şi "Slava Muncii" de clasele I, II şi III şi persoanelor care deţin titlul de Erou al Muncii Socialiste;
  • persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice, celor decorate cu medalii şi ordine.
Totodată, Executivul a aprobat majorarea, de la 1 august 2016, a îndemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 1,5 ani, acordată persoanelor neasigurate până la 540 de lei, şi a cuantumului minim al celei acordate pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru persoanelor asigurate până la 540 de lei. Costul majorării cuantumului îndemnizaţiei pentru prima categorie de beneficiari este de aproximativ 14,7 milioane lei, în timp ce pentru a doua categorie - de 3,3 milioane lei. Resursele financiare necesare au fost identificate prin redistribuiri în cadrul subprogramului „Protecţia familiei şi a copilului”. Avizul urmează să fie transmis Parlamentului pentru a fi examinat în timpul adoptării Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

via | www.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.