13
01 2021
1549

Hotărârea CNESP nr. 42: Starea de urgență, extinsă până la 15 februarie

Personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va asigura munca la distanță, conducătorilor instituțiilor publice și private fiindu-le recomandată stabilirea unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu strict a personalului necesar pentru asigurarea funcționalității instituției. Aceste prevederi sunt incluse în Hotărârea nr. 42 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, adoptată astăzi, 13 ianuarie 2020.

 

Ministerele, Cancelaria de Stat și alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului  vor organiza în continuare desfășurarea activității în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30, cu revizuire ulterioară, în funcție de situația epidemiologică.

Totodată, s-a decis reluarea competițiilor sportive fără spectatori, începând cu 16 ianuarie 2021, precum și desfășurarea etapei locale a olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu.

 

În același timp, s-a decis ca persoanelor care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de  respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

 

Prin această hotărâre a fost extinsă starea de urgenţă în sănătate publică, până la data de 15 februarie 2021, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

 

Reamintim că tot astăzi a fost adoptată Hotărârea nr. 41, prin care s-a aprobat Planul național de imunizare anti COVID-19.


via | gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.